140 vuotta vanhat Levikset myytiin jättisummalla – löytyivät kaivoksesta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tunnetun Levi’s-vaatemerkin farkkuja on valmistettu jo 1850-luvulta lähtien. Yhdysvalloissa järjestettiin taannoin huutokauppa, jossa myytiin hämmästyttävän ehjinä säilyneet 140 vuotta vanhat levikset. 1880-luvulla valmistetut Levi’s-farku löydettiin hylätystä kaivoksesta Yhdysvaltojen länsiosassa.

Farkkuarkeologiksi kutsutun Michael Harrisin kokoelmiin kuuluneet farkut myytiin Durago Vintage Festivus -farkkumessuilla New Mexicossa. Farkut ostivat 87 000 dollarin eli noin 89 000 euron hintaan 23-vuotias Kyle Hautner ja vintage-farkkukauppaan erikoistunut Zip Stevenson.

– Nämä farkut ovat erittäin harvinaiset, varsinkin näin fantastisesti kuluneina ja tässä koossa, Stevenson kuvaili CNN-uutissivustolle.

Stevensonin mukaan farkut ovat säilyneet niin hyvässä kunnossa, että niitä voisi jopa käyttää. Vain muutamat vastaavat farkut ovat säilyneet tähän päivään saakka. Kyseiset museoissa esillä olevat vaatekappaleet ovat kuitenkin liian heikossa kunnossa käytettäviksi.