Lämpöpumpuista tuli trendituote – myynti kasvoi 80 prosenttia

Koti & Asuminen · Tim Isokivi

Energiakustannusten kasvaessa monet suomalaiset ovat etsineet vaihtoehtoisia keinoja lämmittää kotejaan. Syksyn hittituotteeksi ovat nousseet lämpöpumput. Niiden kysyntä on kasvanut Suomen lämpöpumppuyhdistys Sulpun mukaan merkittävästi. Sulpun iedoteen mukaan ilmavesilämpöpumppujen myynti kasvoi noin 30 prosenttia ja maalämpöpumppujen yli 20 prosenttia.

– Energian hinnan nousu, halu mahdollisimman riippumattomiin lämmitysratkaisuihin satavat lämpöpumppujen laariin. Öljyn, kaasun, kaukolämmön ja sähkön hinnan nousun vuoksi lämpöpumppujen kannattavuus on parantunut entisestään, Sulpun tiedotteessa kerrotaan.

Lämpöpumppujen kappalemääräinen myynti kasvoi kokonaisuudessaan alkuvuonna 80 prosenttia vuoden takaiseen vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Kasvun kerrotaan painottuneen isotehoisiin pumppuihin. Lämpöpumppualaa on koetellut pula komponenteista ja laitteista. Myös pula asentajista, pitkät toimitusajat ja ruuhkautuneet lupakäsittelyt ovat Sulpun mukaan hidastaneet toimituksia ja asennuksia.