Tampereella pompitaan trampoliinilla – Pohjoismaiden mestaruuskisat viikonloppuna

Matkailu · Terhi Piiroinen

Harva tietää, että trampoliinilla voi pomppia mestaruusmielessä. Nyt kuitenkin Tampereella järjestetään Pohjoismaiden parhaimmistolle omat pomppukisat. Trampoliinivoimistelun pohjoismaiden mestaruuskisoissa kisaa yhteensä 157 voimistelijaa, joista 25 edustaa Suomea. Näistä 13 kisaavat aikuisten sarjoissa.

Trampoliinivoimistelun Pohjoismaiden mestaruuskisat ovat ensimmäistä kertaa näin suuret. Voimisteluliiton trampoliinivoimistelun lajipäällikkö Ekaterina Sorsa povaa kisoista mielenkiintoisia ja erittäin korkeatasoisia, sillä aikuisten sarjassa kisaa muun muassa Euroopan ja maailmanmestareita.

Aikuisten viralliset sarjat kisataan vain lauantaina. Kisapaikkana toimii Tesoman palloiluhalli Tampereella. Kisat järjestää Voimisteluliitto ja Tampereen voimistelijat. Aikuiset kisaavat kahdessa alalajissa: tuplaminitrampoliinissa (double mini trampoline) sekä trampoliinissa (individual trampoline).

Tuplaminitrampoliinissa yksi suoritus koostuu kahdesta peräkkäisestä erilaisesta liikkeestä trampoliinilla ja suoritus tehdään juoksuvauhdista. Trampoliinissa taas suoritus koostuu kymmenen liikkeen katkeamattomasta sarjasta, jossa tavoitteena on ponnistaa mahdollisimman korkealle.