Britannian uuden pääministerin virkakausi jäi lyhyeksi – hävisi salaattikerälle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Iso-Britannian pääministeriksi syyskuun alussa nimetyn Liz Trussin virkakausi jäi ennäyksellisen lyhyeksi. Hän ilmoitti eroavansa tehtävästään toimittuaan pääministerinä vain 44 päivän ajan. Trussin kausi pääministerinä jää historiaan Britannian lyhimpänä. Hän sai kyseenalaista huomiota myös salaatikerälle häviämisen vuoksi.

Daily Star -lehti nimittäin aloitti aloitti taannoin livelähetyksen, jossa selvitettiin loppuisiko pääministerin virkakausi ennen kuin salaatti ehtisi nahistua pilalle. Ennen Trussia Britannian lyhimmän pääministerikauden ennätys kuului George Canningille. Hänen pääministerikautensa päättyi ennenaikaisesti kuolemaan elokuussa 1827.

Canning ehti olla virassa 119 päivää. Truss valittiin konservatiivipuolueen puheenjohtajaksi ja sen myötä maan pääministeriksi 6. syyskuuta. Hän oli viimeinen kuningatar Elisabetin ennen kuolemaansa tavannut pääministeri. Truss pysyy virassa kunnes konservatiivipuolue järjestää uudet puheenjohtajavaalit.