EU: Sähköautojen latauspisteet vähintään 60 kilometrin välein

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Euroopan parlamentti on määritellyt kansalliset minimitavoitteet vaihtoehtoisen latausinfrastruktuurin rakentamiselle. Kunkin jäsenmaan tulee esittää vuoteen 2024 mennessä suunnitelma, jolla se pääsee tavoitteisiin.

Tämä tarkoittaa sitä, että Suomessakin on tulevaisuudessa oltava sähkö- ja vetyautojen latauspisteitä määräysten mukaisesti. Parlamentin kannan mukaan EU:n pääteillä on oltava ainakin yksi henkilöautojen sähkölatauspiste 60 kilometrin välein vuoteen 2026 mennessä. Sääntöihin on poikkeuksia muun muassa syrjäseutuja ja harvaan liikennöityjä teitä varten.

– Jos tiellä mitataan alle 1.500 autoa päivässä, sille voi anoa poikkeuksellista 100 kilometrin vähimmäisetäisyyttä, parlamentista sanotaan.

Mepit myös ehdottavat vetytankkauspisteiden lisäämistä EU:n pääteille 100 kilometrin välein.