Sähköpotkulautailijoille käyttökieltoja – syynä yleinen virhe

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Liikenteessä törmää usein kaksistaan samalla sähköpotkulaudalla ajaviin. Sähköpotkulautayhtiö Voi kuitenkin muistuttaa laitteiden olevan suunniteltu kerrallaan yhdelle käyttäjälle. Ssamalle laudalle änkeävät vaarantavat liikenneturvallisuuden ja rikkovat käytttäjäehtoja.

Kaksin sähköpotkulaudalla matkustaminen voi vaikuttaa jarrujen toimintaan, hankaloittaa ohjaamista ja aiheuttaa lisävahinkoa törmäystilanteessa. Voin operatiivinen johtaja Max Thelen kehottaa myös vanhempia muistuttamaan lapsia sähköpotkulaudan oikeaoppisesta käytöstä.

– Aina välillä näkee vanhempia, jotka ihan hyvää tarkoittavina tarjoavat ajelun lapselleen ja sijoittavat juniorin sähköpotkulaudalla eteensä. En kuitenkaan suosittele tätä, sillä törmäys- tai äkkijarrutuksessa lapsi saattaa satuttaa itsensä ohjaustankoon, Thelen kertoo.

Voin tietoon tulevat käyttöehtojen rikkomukset voivat johtaa jopa käyttökieltoon. Voin verkkosivuilla on lomake, johon voi ilmoittaa väärinkäytöksistä ja esimerkiksi väärin pysäköidyistä laudoista.

– Sähköpotkulaudoissamme on niin sanottu rekisterinumero, jonka avulla meille voi tarvittaessa ilmoittaa väärinkäytöksistä. Pystymme myös aika hyvin jäljittämään käyttäjän ihan sijaintitietojen ja ajan perusteella, Thelen kertoo.