Kiasmaan keväällä mittava Tom of Finland -näyttely

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tom of Finland eli Touko Valio Laaksonen lukeutuu Suomen kansainvälisesti tunnetuimpiin taiteilijoihin. 1900-luvun homokulttuuriin töillään vaikuttaneen edesmenneen taiteilijan elämään ja uraan päästään tutustumaan keväällä Helsingin Kiasmaan avattavassa näyttelyssä.

Tom of Finland -näyttelyn tarinallisessa kokonaisuudessa hyödynnetään tapahtumia ja paikkoja taiteilijan elämän varrelta. Teosten kautta perehdytään muun muassa taiteilijaan nuoruuteen maaseudulla, sotilaspalvelukseen ja sotien jälkeiseen aikaan sekä matkusteluun Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Tom of Finlandin teoksissa esiintyvät hahmot horjuttivat aikaisempia käsityksiä maskuliinisuudesta. Tom of Finland -näyttely järjestetään Kiasmassa 28. huhtikuuta – 29. lokakuuta 2023. Samaan aikaan museossa on esillä myös queer-taiteeseen laajemmin perehtyvä Dreamy-näyttely.