Nightwishin Floor Jansenilla syöpä – toipumisennuste on hyvä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Nightwish-yhtyeen laulaja Floor Jansen on paljastanut sairastavansa rintasyöpää. Tähden mukaan hän sai diagnoosin hieman yli kaksi viikkoa sitten. Somepäivityksessään hän kertoi menevänsä pian leikkaukseen, jossa kasvain on määrä poistaa.

– Ennusteeni on erittäin hyvä! Syöpä ei vaikuta aggressiiviselta, eikä se vaikuta levinneen. Tulen säilyttämään rintani, ja kasvain tulee olemaan poissa tämän leikkauksen jälkeen. Tulen vielä saamaan paikallista sädehoitoa toivon mukaan kolmen viikon päästä leikkauksen jälkeen, Jansen kirjoitti.

Laulajan mukaan syöpädiagnoosi tuli shokkina, ja ilman rutiini-mammografiatarkastusta kasvain olisi jäänyt huomaamatta. Kasvain olisi saattanut kasvaa vuodessa huomattavasti suuremmaksi. Jansen kuvaileekin mammografiaa elämän pelastajaksi.

– Haluan vain olla taas terve. Haluan nähdä tyttäreni kasvavan aikuiseksi. Haluan elää! Pelottavinta tässä diagnoosissa on se, että luulin olevani terve, Jansen paljasti.

Jansenin mukaan Nightwishin 20. marraskuuta alkava Euroopan kiertue on edelleen toteutumassa, mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan. Tähti kuvailee olevansa sen suhteen optimistinen hyvän toipumisennusteen vuoksi. Hän toteaa viettävänsä kuitenkin hieman taukoa julkisuudesta keskittyäkseen hyvinvointiinsa.