YouTuben laadukkaat videot ehkä maksullisiksi

Digi · Tim Isokivi

Yksi videopalvelu Youtuben tähän saakka kaikille käytössä olleista ominaisuuksista saattaa muuttua pian maksulliseksi. Googlen omistama palvelu on aloittanut testin, jossa Youtube-videoiden korkean kuvanlaadun versiot on piilotettu maksumuurin taakse.

4K-resoluution videoiden katsominen on nyt osalla Youtuben käyttäjistä mahdollista vain, jos he päivittävät maksulliseen Youtube Premium -palveluun. Tiedossa ei toistaiseksi ole, muuttuuko paremman kuvanlaadun videoiden katselu maksu jossain vaiheessa pysyvästi maksulliseksi kaikille käyttäjille. Techcrunch-sivuston mukaan Google ei ole vielä kommentoinut asiaa.

Youtuben maksullisen Premium -palvelun suurin etu on ollut toistaiseksi mahdollisuus ohittaa palvelussa jatkuvasti lisääntyvät mainokset. Youtube Music -palvelun sisältävä Premium-tilaus maksaa tällä hetkellä 11,99 euroa kuukaudessa. Karsitumpi Premium Lite -tilausmuoto maksaa 6,99 euroa kuukaudessa.