Marraskuu alkaa lämpimänä – asteita keskimääräistä enemmän

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Talvisesonki kolkuttelee jo ovella, mutta säässä se ei välttämättä vielä näy. Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen tuoreen kuukausiennusteen perusteella marraskuu alkaa tavanomaista lauhemmissa merkeissä.

Lokakuun 31. päivä alkavalla viikolla keskilämpötila on Forecan mukaan koko Suomessa jopa noin kolme astetta keskimääräistä korkeampi. Poikkeamat ovat suurimmillaan Länsi-Suomessa ja Lapin Käsivarressa. Viikko tosin alkaa kylmissä merkeissä ja Lapissa lumisina sateina.

Marraskuun toisella viikolla viikon keskilämpötilat pysyttelevät kuukausiennusteen perusteella kolme astea keskimääräisä lämpimämpinä. Meteorologi Joonas Koskelan mukaan sää on todennäköisesti vaihtelevaa. Tämänhetkisen ennusteen mukaan sää pysyttelee hieman keskimääräistä lämpimämpänä myös 14. marraskuutta alkavalla viikolla.

Sää on poikkeuksellisen lämmintä muuallakin Euroopassa. Esimerkiksi 31. lokakuuta alkavalla viikolla päästään 26-28 asteen lukemiin ainakin Espanjassa, Etelä-Ranskassa, Italiassa ja Kroatiassa.