Hurja video julki – meribiologi oli lähellä hypätä hain kitaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Asiantuntijatkin voivat kohdata odottamattomia tilanteita työskennellessään villieläinten kanssa. Haiden parissa vuosikausia työskennellyt meribiologi Ocean Ramsey oli taannoin lähellä joutua petokalan kitaan.

Viraalina levinneellä videolla Ramsey on valmistautumassa hyppäämään mereen veneestä. Juuri silloin tiikerihai nousee pintaan paljastaen valtavan kitansa. Kokenut Ramsey reagoi tilanteeseen vain nauramalla ja tervehtien Nikkiksi nimettyä haita.

– Rakastan kyseistä tiikerihaita. Vartuin sen kanssa, ja taisimme olla teini-ikäisiäkin samaan aikaan. Olen tuntenu sen yli 20 vuotta, Ramsey kuvaili Today-sivustolle.

Meritutkija kertoo Nikki-hain reaktion johtuneen siitä, että hän lähestyi vettä liian nopeasti. Ramsayn mukaan tilanne toimii opettavaisena kokemuksena. Hän toteaa, etteivät hait ole hirviöitä vaikka ovatkin petoeläimiä.