Puhelinoperaattori vaihtaa SIM-kortit kierrätysmuoviin – materiaalikulutus puolittuu

Digi · Terhi Piiroinen

Puhelinoperaattori Telian tavoitteena on myös vähentää jätteiden määrä nollaan vuoteen 2030 mennessä kiertotalouden avulla. Yksi keino on tarjota asiakkaille kierrätysmuovista valmistettuja SIM-kortteja. Uusia Eko-SIM kortteja toimitetaan asiakkaille, kun perinteisten korttien varasto on käytetty loppuun.

Eko-SIM puolittaa korttien valmistuksen materiaalikulutuksen. Perinteisesti uusia SIM-kortteja toimitetaan uusien liittymien tilaajille sekä nykyisille asiakkaille vanhentuneiden tai kadonneiden korttien tilalle. SIM-kortteja liikkuu vuosittain merkittäviä määriä myös yritysmaailmassa ja reitittimissä. SIM-korttien lisäksi Telian kierrätetyt Recycled-puhelimet kasvattavat koko ajan suosiotaan.

– Telia Recycled -puhelin on ekologinen ja edullinen vaihtoehto uudelle puhelimelle. Kierrätyspuhelimen kunto on tarkastettu, ja se on pieniä käytön jälkiä lukuun ottamatta kuin uusi, sanoo Telian laiteliiketoiminnan johtaja Markku Saranpää.