Suosittu reseptinikkari kuoli yllättäen – sai sydänkohtauksen 49-vuotiaana

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Bloggaajasta bestselleriksi menestynyt reseptinikkari ja ruokakirjojen tekijä Julie Powell on kuollut kotonaan New Yorkissa. Hän oli 49-vuotias. Julien aviomies Eric Powell on vahvistanut kuolinsyyksi äkillisen sydämenpysähdyksen.

Julie Powell menehtyi keskiviikkona 26. lokakuuta. Asiasta tiedotettiin vasta nyt The New York Timesille. Powell nousi kuuluisuuteen tutustuttaan toisen ruokakirjailija, Julia Childin, menestysteokseen Mastering the Art of French Cooking. Powell teki kaikki kirjan 524 reseptiä yhden vuoden aikana.

Menestystarinasta tehtiin myöhemmin kirja nimeltään Julie & Julia: 365 Days, 524 Recipes, 1 Tiny Apartment Kitchen. Vuonna 2004 ilmestyneen teoksen pohjalle luotiin elokuva Julie & Julia, jonka pääosassa nähtiin Meryl Streep ja Amy Adams. Elokuva ilmestyi vuonna 2009.