Talvinen luontolive alkoi – nyt seurataan metsälintujen ruokailua Oulangan kansallispuistossa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suositut Luontolive-lähetykset saavat jatkoa. Ympäristöjärjestö WWF on avannut lähetyksen, jossa seurataan metsälintujen talviruokailua. Tapahtumapaikkana toimii Oulangan kansallispuisto Kuusamossa. Lintuja kuvattiin samalla paikalla myös viime vuonna.

Luontolivessä nähdään WWF:n mukaan vanhoissa metsissä viihtyviä lajeja, kuten kuukkeleita, tiaisia ja tikkoja. Myös esimerkiksi kuukkeleiden, hömötiäisten, palokärkien ja jopa maakotkien sekä varpuspöllöjen odotetaan vierailevan lähetyksessä. Yleisön toiveesta talvilintukamerassa on ääni ja lämpömittari.

– Kaunis maisema, lähetyksessä kuultavat luonnon äänet ja upeat ja uhanalaisetkin lintulajit kiinnostivat suomalaisia. Lähetystä katseltiin viime talvena muutaman kuukauden aikana puoli miljoonaa kertaa, WWF:n kehityspäällikkö Justus Hyvärinen kertoo tiedotteessa.

Luontolive avattiin tänä vuonna 3. marraskuuta. Talvilintujen ruokintaa näytävissä maisemissa päästään seuraamaan WWF:n sivuilla.