Haluatko tienata rahaa? Tampereella se onnistuu kuvaamalla lätäköitä

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tampereen kaupunki käynnistää ainutlaatuisen lätäköiymiskartoituksen, johon autoilijat voivat osallistua. He voivat tienata rahaa keräämällä katuverkolta videodataa Crowdsorsa-mobiilipelillä yhden sadejakson aikana.

Keskiviikkona 9. marraskuutta alkavassa tempauksessa halutaan kartoittaa lähes 800 kilometrin katuverkko sateella muutamassa tunnissa. Tarkoituksena on auttaa Tamperetta tunnistamaan lätäköitymisen ongelmakohdat ja kehittää hulavesien hallintaa.

Lätäkkökarkoitukseen voi osallistua kuka tahansa, jolla on auto, tuulilasiin kiinnitettävä puhelinpidike, älypuhelin ja siihen ladattu tamperelaisen startupin kehittämä Crowdsorsa. Rahaa kertyy pelin kartalla näkyvistä virtuaalisista marjoista ja hedelmistä, joita autoilijat keräävät. Palkkiota on tarjolla yhteensä tuhansien eurojen arvosta.

Sovellus toimii eräänlaisena navigaattorina nauhoittaen samalla videota tienäkymästä. Crowdsorsaa käytettiin jo aiemmin tänävuonna kaivonkansien ja linjakuivatuskourujen investointiin. Niiden tavoin lätäkkökarkoitukseen odetaan paljon osallistujia.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.