Juuri nyt: Popeda lopettaa – viimeinen keikka Tampereella

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomirockin legendaarisimpiin nimiin kuuluva Popeda lopetaa uransa ensi vuonna. Ennen lopettamista tiedossa on vielä yhtyeen uran loppuhuipennus Tampereella. Popeda esiintyy jäähyväiskeikalla Tampereella Ratinan Stadionilla lauantaina 2. syyskuuta 2023.

– Popeda kaartaa Suomen pisimmän ratakierroksen jälkeen ulos syksyllä 2023. Sitä ennen aiomme kuitenkin niin sanotusti räjäyttää pankin festarikesän päätteeksi Ratinan stadionilla. Se on siis Ratinasta poikki – viimeinen pläjäys, yhtyeen laulaja Pate Mustajärvi kuvaili tiedotteessa.

Popeda perustettiin Tampereella jo vuonna 1977 Mustajärven ja edesmenneen basisti Ilari Ainialan toimesta. Uraan mahtuu muun muassa 20 studioalbumia, kolme livelevyä ja valtava määrä soitettuja keikkoja. Yhtyeen levyjä on myyty yhteensä lähes 800 000 kappaletta.

– Mulla on kuitenkin kohta 67 vuotta ikämittarissa ja siitä 45 vuotta olen ollut tien päällä. Koko sinä aikana Popeda on pitänyt ainoastaan yhden 1,5 vuoden mittaisen tauon. On aika miettiä, mitä haluaa tehdä isona, Mustajärvi toteaa.

– Olen ylpeä näistä kilometreistä ja kiitollinen kaikille, joiden kanssa tämän taipaleen olen saanut kulkea. Tässä kohtaa elämää ja uraa on kuitenkin vedettävä henkeä, uskallettava kävellä pois lavalta ennen kuin joku taluttaa. Se, mitä tulevaisuudessa tapahtuu, jää nähtäväksi, rokkari summaa.