Linnanmäelle saapuu hurja uutuuslaite – liikkuu lähes 100 km/h

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Linnanmäelle saapuu vuonna 2024 uutuuslaite Swingi. Maailmanluokan laitteeksi kuvailtu, heiluriliikettä tekevä Swingi rakennetaan huvipuiston keskelle Kieputtimen entiselle paikalle.

Swingissä isutaan jättimäisen heilurin kyydissä.Linnanmäen kehitysjohtaja Anssi Tammisen mukaan se heilauttaa kyydissä olijoita puolelta toiselle lähes 100 kilometrin tuntivauhdilla. Heilurin lakipisteessä ollaan 40 metrin korkeudessa, ja sen pyörivästä istuinosasta avautuvat näyttävät Helsingin maisemat.

Linnanmäen tiedotteen mukaan Swingin kyydissä päästään kokemaan myös todellisesta painottomuuden tunteesta. Laitteen kyytiin mahtuu kerralla 40 ihmistä. Sen valmistaa aikaisemmin muun muassa Linnanmäen Kirnun, Hurjakurun, Panoraaman ja Taigan valmistanut Intamin-yhtiö.

Tammisen mukaan Swingi on samankalainen kuin Göteborgin Lisebergin huvipuistossa oleva Gyro Swing. Vuonna 2024 avattavan laitteen rakennustyöt ovat jo alkamassa, joskin ne laiteaan tauolle huvikaudeksi 2023.