Tsekkiläinen mäkihyppääjä on kadonnut – matkustiko Aasiaan?

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Tsekkiläinen mäkihyppääjä Antonin Hajek on kadonnut jäljettömiin. Tšekin tiedotusvälineiden mukaan entinen mäkihyppääjä ei ole osoittanut elonmerkkejä yli kuukauteen. Hänen uskotaan matkustaneen Aasiaan ennen katoamistaan.

– Odotamme tietoja, jotka voivat johtaa hänen löytymiseensä, poliisin tiedottaja Adela Fialova kertoi Bleskille.

Viimeisimmät tiedot kadonneen urheilijan mysteerissä eivät kuulosta kovinkaan optimistisilta. Antoni Hajek katosi yli kuukausi sitten. Etsinnät aloitettiin 2. lokakuuta. Toistaiseksi ne eivät ole tuottaneet tulosta.

Entinen mäkihyppääjä meni naimisiin tšekkiläisen joukkueen fysioterapeutin Veronika Pankovan kanssa vuonna 2019 ollessaan 35-vuotias. Avioliitto hajosi nopeasti. Avioeron jälkeen Hajek ajautui suhteeseen yhden naisten maajoukkueen kilpailijan kanssa. Hän valmensi naisten maajoukkuetta. Tšekin tiedotusvälineiden mukaan tämä saattoi olla syynä hänen äkilliseen katoamiseensa.

Blesk-lehden mukaan tšekkiläisen miehen ruumis olisi löydetty Malesiassa, mutta tiedossa ei ole yhteyttä Hajekiin. Ulkoministeriö on toistaiseksi antanut vain lyhyen tiedotteen.

– Suurlähetystömme Kuala Lumpurissa käsittelee parhaillaan Tšekin kansalaisen katoamista Malesian Langkawin saarelta. Koska tutkinta on vielä kesken, emme paljasta enempää yksityiskohtia, painotti Mariana Werner ministeriöstä.