Raskasta Joulua ja Rock In The City tapahtumajärjestäjä konkurssiin – tulevat keikat vaakalaudalla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaisen tapahtumakentän suurimpiin tekijöihin lukeutuva RH Entertainment on hakeutunut konkurssiin. Yritys oli parhaillaan mukana yrityssaneerauksessa, mutta kassavirta ei riittänyt laskujen ennakkomaksujen maksamiseen.

– Yrityssaneeraukseen liittyi asioita, joita emme osanneet ennakoida. Jouduimme maksamaan niin hakemusvaiheessa kuin yrityssaneerausmenettelyn alettua kaikki laskumme käytännössä ennakkomaksuina. Samanaikaisesti tuleviin kassaeriin kohdistui huomattavia kuittauksia, jotka tyrehdyttivät kassavirran nopeasti ja kokonaan. Vaikka syksyn tapahtumamyynti on onnistunut hyvin ja pääosin kannattavasti, niin tällä rahoitusmallilla on mahdotonta toimia ja jouduimme toteamaan, ettei toiminnan jatkolle ole mahdollisuuksia, kertoo toimitusjohtaja Riki Huhtala.

Käräjäoikeudelle tehdystä hakemuksessa on pyydetty käräjäoikeudelta kiireellistä päätöstä konkurssiin asettamisesta. Kiireellisyyttä on pyydetty sen vuoksi, että konkurssipesään saadaan nimettyä pesänhoitaja, joka voi sopia tulevien tapahtumien järjestämisestä tai peruuttamisesta sekä muusta toiminnan jatkamisesta.

Tuleviin tapahtumiin lipun ostaneita on neuvottu olemaan suoraan yhteydessä RH Entertainmentiin. Yrityksen sivut kaatuivat heti tiedon levittyä mediaan.