Kokonainen kylä myynnissä Espanjassa 260 000 eurolla

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Espanjassa on myynnissä kokonainen kylä hintaan, joka riittäisi hädin tuskin yksiöön keskeisellä paikalla Helsingissä. Salto de Castro -nimistä kylää kaupataan kokonaisuudessaan vain 260 000 euron pilkkahintaa.

Salto de Castro sijaitsee Zamorassa Portugalin rajalla, noin kolmen tunnin ajomatkan päässä Madridista. Kylässä on maalaiskylälle tyypillisesti noin 44 kotia, koulu, kirkko ja maauimala. Asukkaita Salto de Castrossa ei kuitenkaan ole ollut yli 30 vuoteen.

Nykyinen omistaja osti kylän 2000-luvun alussa, tarkoituksenaan tehdä siitä turistikohde. Talouskriisin vuoksi suunnitelmat eivät kuitenkaan onnistuneet. Omistajaa edustavan Royal Invest -yrityksen Ronnie Rodriguezin mukaan moni jo 300 ihmistä eri puolilta maailmaa on kiinnostunut kylän ostamisesta.

BBC:n mukaan Salto de Castron rakennutti sähköyhtiö Iberduero läheisen padon rakentajien perheiden kodeiksi. Asukkaat kuitenkin alkoivat muuttaa pois kylästä padon valmistumisen jälkeen, ja kylä oli täysin tyhjillään 80-luvun loppuun tultaessa.