Video: Autoilijan ääliömäinen temppu – tukki toistuvasti ambulanssin tien

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Hälytysajossa oleville ambulansseille kuuluu antaa liikenteessä tietä, mutta joiltain autoilijoilta tämä tuntuu unohtuvan. Ambulanssin tien toistuva tukkiminen johti taannoin rangaistukseen henkilöauton kuljettajalle Iso-Britanniassa.

Ensihoitajat olivat 2. helmikuuta matkalla auttamaan yllättäen Maidenheadissa lyyhistunyttä Readingissa. Ambulanssi ohitti punaisen Suzuki Vitaran. Pian ajoneuvo kiri kuitenkin uudelleen ambulanssin edelle ja jarrutti sen jälkeen, hidastaen hälytysajoneuvon vauhtia. Suzuki-kuskin jatkaessa ambulanssin tien tukkimista ensihoitajille kävi selväksi, että kyseessä oli tahallinen teko.

Henkilöauon kuljettaja, 38-vuotias Albert Butler sai syytteet vaaran aiheuttamisesta liikenteessä ja pelastustyöntekijän työn häiritsemisestä. Tekonsa myöntänyt mies sai ITV-uutissivuston mukaan kahdeksan kuukauden rangaistuksen. Lisäksi hän menetti ajolupansa kolmeksi vuodeksi.