Viking Line lanseeraa oman oluen – makuna merisuola

Matkailu · Terhi Piiroinen

Risteilylaivayhtiö Viking Line tuo laivoilleen oman nimikko-oluen. Viking Line IPA eli Viking Line Indian Pale Ale on kehitetty yhteistyössä kuopiolaisen Rock Paper Scissors Brewing -pienpanimon kanssa. Makua kuvaillaan merelliseksi.

– Useiden kokeilujen jälkeen päädyimme tekemään Viking Line IPAn mineraalipitoiseen veteen, johon lisäsimme hieman merisuolaa. Oluen vaalea mallasrunko päästää Simcoe- ja Nelson Sauvin -humalat valloilleen. Mineraalipitoinen vesi korostaa humalan katkeroita, ja ripaus karamellimaltaita takaa tasapainoisen makunautinnon, Rock Paper Scissors Brewingin panimomestari Aki Railanmaa kertoo.

Uutuusolut on myynnissä Viking Linen laivojen kaikissa ravintoloissa ja se tulee myös myyntiin tax-free-myymälöihin ja merimyymälöihin lähiaikoina.