Sanna Marinin jauhojengi-artikkelit eivät rikkoneet journalistin ohjeita

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pääministeri Sanna Marinin railakas juhliminen nousi taannoin otsikoihin ympäri maailmaa, kun pääministeri vietti aikaansa kosteiden juhlien merkeissä somejulkkisten kanssa samaan aikaan, kun häntä olisi tarvittu esimerkiksi Uniper-neuvotteluissa. Videoiden perusteella juhlaväki lauloi juhlissa muun muassa jauhojengistä ja poseerasi rinnat paljaana kameralle Kesärannan tiloissa.

Pääministerin tukijoukot suivaantuivat medioiden kirjoitettua Marinista negatiiviseen sävyyn, joten uutisoinnista tehtiin peräti kolmekymmentä kantelua julkisen sanan neuvostoon. Näistä kuusitoista otettiin varsinaiseen käsittelyyn. Nyt JSN on julkistanut kanteluita koskevat päätöksensä ja todennut, että mediat ovat kaikissa tapauksissa toimineet journalistin ohjeiden mukaisesti.

– Lehden julkaisema kooste yksityistiloissa kuvatuista pääministerin seurueen bilevideoista ei sisältänyt erityisen arkaluonteisia yksityiselämään kuuluvia seikkoja. Lisäksi sen julkaisulla oli yhteiskunnallista merkitystä. Siten videokoosteen julkaisu ei loukannut pääministerin tai muiden siinä esiintyneiden ihmisten yksityisyyden suojaa, julkisen sanan neuvosto perusteli Iltalehteä koskevassa päätöksessään.