Dinisaurusnäyttely saapuu Oulun Superparkiin: ”Suurin Suomessa”

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Oulussa päästään ensi vuonna hämmästelemään näyttäviä dinosaurushahmoja. Limingantullissa sijaitsevaan Oulun SuperParkin yhteyteen avataan tammikuussa Dinosauria-näyttely Tiedekeskus Tietomaan toimesta.

SuperParkin kylkeen saapuvassa näyttelyssä esillä ovat muun muassa allosaurus, stegosaurus, sarvipäinen carnotaurus ja tietenkin tyrannosaurus. Näyttely vie halki menneisyyden aina aikaiselta jurakaudelta dinosaurusten ajan loppuvaiheille myöhäisliitukaudelle.

– Kyseessä on isoin Suomessa koskaan ollut dinosaurusnäyttely. Se on ollut esillä aikaisemin Euroopassa vain Norjassa. Näyttelyn kanssa Tietomaassa alkaa pyöriä myös Titanosaurus-niminen jättielokuva, mitä voi katsoa Tietomaan sulkeuduttua myös Dinosauria-näyttelyssä, museo- ja tiedekeskus Luupin johtaja Jonna Tamminen kertoo tiedotteessa.

Näyttely avataan 23. tammikuuta 2023, ja se on esillä SuperParkin yhteydessä huhtikuun 2024 loppuun saakka. Näyttelyn liput saapuvat myyntiin Tietomaan verkkokauppaan joulukuussa. Meksikolaisen Dinosauriosmexicon tuottama Dinosauria saapuu Suomeen Norjan tiedekeskus Inspiriasta.