Tyrannosauruksen kallo huutokaupataan – hinta jopa 15 miljoonaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kotiinsa esihistoriallista sisustuselementtiä kaipaavalla on nyt mahdollisuus hankkia sellaiseksi tyrannosaruksen kallo. Järin halvaksi se ei kuitenkaan tule. Huutokaupattavan muinaisjäänteen hinnan odotetaan kohoavan miljooniin euroihin.

Maximus-nimen saanut tyrannosauruksen hyvin säilynyt pääkallo huutokaupataan New Yorkissa 9. joulukuuta. Vuosina 2020-2021 Yhdysvaltojen Etelä-Dakotassa esiin kaivetun kallon luovutti myyntiin Sotheby’s-huutokaupalle anonyymi entinen omistaja. Pääkallo on Associated Press -uutistoimiston mukaan noin kahden metrin pituinen ja se painaa 91 kiloa.

Tyrannosauruksen luuranko oli kalloa lukuunottamatta suurimmaksi osaksi tuhoutunut vuosien saatossa eroosion seurauksena. Löytöpaikkana toiminutta Etelä-Dakotan Hardingin piirikuntaa on kuvailtu jopa maailman tyrannosauruskeskittymäksi. Alueelta on aikaisemmin löydetty myös Sue ja Stan -nimet saaneet tyrannosarusten jäänteet.