Kalaruokien kokkaaminen ei ole oikeasti vaikeaa – tässä helpot vinkit

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Parhaimmillaan kala on tuoreena, jolloin sen voi kalastamisen jälkeen paistaa nuotiolla halsterissa tai keittää kalasopaksi perunan ja tillin kera. Kalaa tulisi syödä suositusten mukaan kaksi kertaa viikossa, ja lajia olisi hyvä vaihdella. Parasta kala on itse pyydettynä. Helpommallakin pääsee.

– Kalakokkailun voi aloittaa, vaikka keittiöstä ei löytyisi fileerausveistä tai ruotopihtejä. Ota avuksi puolivalmisteet ja katso, mitä kaupan pakaste- ja säilykehyllyillä on tarjota. Sillit ja muut kalasäilykkeet sopivat monenlaiseen kokkailuun, Pro Kala ry vinkkaa.

Pastan ystävä kuutioi matjessillifileen herkulliseen kermakastikkeeseen. Matjessillin maku on sekoitus suolaista ja makeaa, ja yhdessä kapristen kanssa se luo lautaselle upeaa välimerellistä tunnelmaa. Kalatuotteita löytää myös tuoretiskiltä ja pakastealtaasta. Kokeile kalapuikkoja pitaleivän välissä tai savukalaa tacojen täytteenä. Reseptejä löydät täältä.