Jättiläiskäärmeen ruumis avattiin – sisältä paljastunut saalis loksautti jokaisen leuat

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Geotieteilijä Rosie Moore julkaisi Instagramiinsa videon käärmeen ruumiinavauksesta. Monen yllätykseksi floridalaisen burmanpytonin sisällä oli 1,5-metrinen alligaattori. Käärme itsessään oli 5,5 metriä pitkä.

Burmanpyton kuristajakäärme, joka voi kasvaa lähes kuuden metrin pituiseksi. Tavallisesti Intian niemimaalla esiintyvä laji on levinnyt myös Floridaan. Se on alueella jatkuvasti elintilaansa laajentava vieraslaji, vaikka pytoneita on yritetty karsia luonnosta.

– Etelä-Floridan subtrooppisen ympäristön ja burmanpytonien pitkän elinkaaren sekä nopean lisääntymisen ansiosta nämä käärmeet ovat onnistuneet tunkeutumaan ekologisesti herkille alueille, kuten Evergladesin kansallispuistoon. Tämä on uhka monille villieläimille käärmeiden laajan ruokavaliomieltymysten vuoksi, Moore kirjoitti huolestuneena.