Talvi saapuu myös eteläiseen Suomeen – lunta voi kertyä jopa yli 10 senttiä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Talven tuloon on syytä varautua viikonloppuna eteläisessä Suomessa. Edellisviikonlopun lämpimät säät ovat loppuviikosta vain muisto elohopean tippuessa pakkasen puolelle ja lumen peittäessä maan. Lumisateet leviävät Etelä-Suomeen paikoin lauantaina.

Forecan meteorologi Anna Latvalan mukaan lauantain lumimäärät jäävät vielä melko pieniksi. Päivälämpötila on lauantaina laajalti 0-5 astetta pakkasen puolella, Pohjois-Lapissa 5-15 pakkasastetta. Uusi sadealue voi saapua etelään jo lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, ja lunta voi tulla tuulen vuoksi ajoittain jopa pyryttämällä.

– Tämänhetkisen ennusteen mukaan etelässä voi sataa lunta sunnuntaina vajaasta viidestä senttimetristä reiluun kymmeneen senttimetriin. Näyttää siltä, että sunnuntain kuluessa heikkoja lumisateita saattaa tulla paikoin maan keskiosassa asti, kuten Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa. Maan keskiosassa lumikertymä jäisi 0–3 senttimetriin, Latvala kertoo.

Pakkassää on ennusteen mukaan jatkumassa ensi viikon alkupuolella päivisinkin koko maassa. Viikonloppuna sataneet lumet siis todennäköisesti jäävät maahan.