Harvinaista muumimukia huutokaupataan jättihintaan – maksaisitko tästä yli 11 000 euroa?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Harvinaisimmat muumimukit ovat haluttua tavaraa keräilijöiden parissa. Nyt Ruotsissa on huutokaupataan maailman harvinaisimmaksi kuvailtua Muumit-astiaa hurjalla 120 000 kruunun eli noin 11 000 euron pohjahinnalla. Huutokaupasta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Hufvudstadsbladet.

Tradera-huutokaupassa myynnissä oleva harvinaisuus on niin kutsuttu Fazer-muki. Karl Fazer Café tilasi Arabialta vuonna 2004 numeroidun 400 kappaleen erän mukia. Sitä koristaa Tove Janssonin vuonna 1951 piirtämä joulumainos, joka löydettiin sattumalta Fazerin arkistosta.

– On olemassa keräilijöitä, joilla on kaikki muut muumimukit. Jos heiltä puuttuu tämä kyseinen muki, he voivat olla valmiita maksamaan siitä paljon, Stockholms Auktionsverkin arvonmäärittäjä Anna-Kaisa Summanen Öhgren kuvaili Hufvudstadsbladetille.

Muki on myyjän mukaan täydellisessä kunnossa, ja sitä on käytetty vain pari kertaa. Tiettävästi kalleimmalla koskaan myyty muumimuki on simpukkakuvioinen Uimahyppy-muki, joka huutokaupattiin Traderassa viime vuonna 23 820 eurolla. Nyt myynnissä olevan kaltainen Fazer-muki puolestaan huutokaupattiin maaliskuussa hieman yli 15 000 euron hintaan.