Jouluruokakausi on alkanut – näkyy myös risteilylaivojen buffetissa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Jouluruokien perinne on satokauden päättymisessä, jolloin juhlittiin talvipäivänseisausta yhdessä parhaimpien herkkujen kera. Pöytään pantiin talon herkullisin possu ja juureksista valmistettuja patoja. Koko komeus huuhdeltiin alas oluella ja jälkiruoaksi syötiin esimerkiksi kuivattuja luumuja.

Tallink Silja on kattanut joulubuffetin ravintolaansa. Joulubuffetissa on ruokia suomalaisesta, ruotsalaisesta, virolaisesta ja slaavilaisesta keittiöstä yhteensä 140 erilaisen ruokatuotteen verran. Peräti 40 prosenttia on vegaanisia.

Joulubuffet tarjoillaan Silja Serenaden, Silja Symphonyn ja Baltic Princessin Grande Buffet -ravintoloissa tapaninpäivään asti. Helsinki-Tallinna-reitin Shuttle-laivoilla ja Tallinna-Tukholma-reitin Baltic Queenillä joulubuffet on tarjolla vuoden loppuun. Suomalaisesta joulupöydästä valikoimassa on esimerkiksi savuporomoussea ruisleivällä, joulukinkkua, porkkalaa, erilaisia gratiineja ja käpykakkua.

Ruotsalaisesta keittiöstä mukana on laaja valikoima kalaruokia, kuten MSC-sertifioituja sillejä ja katkarapuja, lihapullia sekä muutamilla laivoilla myös julmustia eli ruotsalaista alkoholitonta joulujuomaa. Virolaisista herkuista pöytään on katettu hapankaalia, verimakkaraa, porsaanpaistia ja ”kirjava koira” -kakkua. Valikoimaa täydentää slvaavilaiset herkut, joista esimerkkinä kulibjaka eli lohipiirakka, marinoidut metsäsienet, riistaterriini sekä suolakurkut.