Röntgenkuva paljasti – sotaveteraani elänyt 77 vuotta luoti kaulassaan

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Ihmisten kehojen sisältä voi löytyä röntgenkuvissa erikoisiakin asioita. Eräs 95-vuotias sotaveteraani sai taannoin tietää hänen kaulansa sisällä olleen vuosikymmenten ajan toisessa maailmansodassa ammuttu luoti.

Kiinan Shandongissa asuva Zhao He oli parvekkeelta putoamisen jälkeen alkanut tuntemaan kipua niskassaan. Lääkärin ottamassa röntgenkuvassa näkyi jotain yllättävää. Hänen kaulassaan oli luodiksi osoittautunut esine.

Zhao oli palvellut teini-ikäisenä toisessa maailmansodassa Kiinan armeijassa. Useita kertoja sodassa haavoittunut mies epäilee luodin olleen peräisin noin 77 vuoden takaisesta tilanteesta, jossa häntä kohti ammuttiin joen ylittämisen aikana. Oddity Central -sivuston mukaan luodin poistaminen olisi valtimon lähellä olevan sijainnin vuoksi vaarallista, ja niinpä se päätettiin jättää veteraanin kaulaan.