Turun Tuomiokirkon joulukuusi on 23 metriä korkea – valot syttyvät marraskuun lopussa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joulun ykköskuuseksi kutsuttu Turun Tuomiokirkon kuusi saapuu koko kansan nähtäville keskiviikkona 23. marraskuuta. Joulukuusi pystytetään kirkon edustalle noin kello 13:30-14. Yleisö on tervetullut seuraamaan tilannetta.

Joulukuusen valot sytytetään lauantaina 26. marraskuuta noin kello 16:10. Kyseisenä päivänä Turussa vietetään perinteeksi muodostunutta suurta joulunavauspäivää. Tuolloin myös avataan joulukatu kävelykadulle.

Tämänvuotinen Säkylästä peräisin oleva kuusi on Turun Sanomien mukaan 23 metriä korkea. Tuomiokirkon edustalle on pystytetty kuusi perinteisesti joulukuusi jo 1930-luvulta lähtien. Sen tulee olla 20–25 metriä pitkä, tasamuotoinen ja vahvaoksainen, jotta se jaksaa kantaa yllään yli 700 lamppua.