Tutkimus vahvisti: Syrjähypyt vaikuttavat naisen itsetuntoon

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Tutkimuksen mukaan syrjähypyt kohottavat naisten itsetuntoa ja tyytyväisyyttä elämään. Tässä reilusti eroa miehiin, sillä aviorikoksen tehneet miehet kokevat olonsa kärsiväksi ja pettyneeksi itseensä. Tilburgin yliopiston tutkijat Alankomaista keräsivät tietoja 609 saksalaisesta aikuisesta 12 vuoden aikana.

Tutkijat selvittivät henkilöiden tyytyväisyyttä elämään, hyvinvointia ja samalla myös ihmissuhteiden tilaa. Kaiken kaikkiaan analyysi paljasti, että puolisoaan pettävien naisten itsetunto ja tyytyväisyys lisääntyy, Daily Mail raportoi.

Syy lienee moniulotteinen. Aiempien tutkimusten mukaan naiset pettävät lähinnä tunnesyistä, kun taas miehet hakevat syrjähypyltä enemmän pelkkää seksiä. Naiset saattavat hakea hyväksyntää ja omanarvontunnetta tai ylipäätään sitä, että joku huomaa ja kehuu heitä. Tutkimustulos julkaistiin Psychological Science -lehdessä.