Yksinpurjehtija Tapio Lehtisen vene upposi valtamerellä – on turvassa pelastuslautalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Golden Globe Race 2022 -purjehduskilpailuun osallistunut Tapio Lehtinen joutui perjantaina merihätään. Hänen Asteria-veneensä upposi Intian valtamerellä. Yksin purjehtimassa ollut Lehtinen onnistui kuitenkin pääsemaan turvaan pelastuslautalleen.

Golden Globe Racen järjestäjät saivat hääsignaalin Lehtisen veneestä perjantaiaamuna kello 08:54 Suomen aikaa. Ylen mukaan järjestäjät eivät saaneet yhteyttä purjehtijaan tuntikausiin. Myöhemmin Lehtisen Twitter-tilillä kuitenkin kerrottiin purjehtijan olleen pelastuslautassaan pelastuspukuun pukeutuneena.

– Hän on pelastuslautassa ja paikanninlaite toimii. Lehtinen on tosin hukannut silmälasinsa, joten haasteita lukea ja lähettää viestejä. Hänellä on ainakin yksi Grab bag –pelastautumislaukuistaan mukana, Twitter-tilillä tiedotettiin.

Lehtisen pelastustoimia koordinoi Etelä-Afrikan Kapkaupungin meripelastuskeskus. Lähin laiva oli perjantai-iltapäivällä noin 500 kilometrin päässä hänen sijainnistaan.

Lehtisen maailmanympäripurjehdus alkoi 4. syyskuuta Ranskan Les Sables-d’OIonnesta. Hän ohitti Kapkaupungin aiemmin tällä viikolla. Hän osallistui Golden Globe Raceen myös vuonna 2018, jolloin hän sijoittui kilpailussa viidenneksi.