Luottotietolaki muuttuu: Yli 18 000 suomalaista saa luottotiedot takaisin

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Luottotietolain muutos astuu voimaan joulukuun alusta. Siitä lähtien maksuhäiriömerkintä poistuu kuukauden kuluessa maksun suorittamisesta. Asiakastiedon luottotieto- ja yritystietorekistereistä poistuu marras-joulukuun vaihteessa 18.200 yksityishenkilöä.

Rekisteristä poistuu myös 4.800 toimivan yrityksen kaikki maksuhäiriömerkinnät. Asiakastiedon luottotieto- ja yritystietorekistereissä on sen jälkeen noin 368.000 yksityishenkilöä, joilla on maksuhäiriömerkintöjä ja noin 40.000 toimivaa yritystä, joilla on maksuhäiriömerkintöjä.

Asiakastiedon viestintäpäällikkö Ville Kauppi uskoo lakimuutoksen kuitenkin kannustavan velallisia etsimään keinoja velan hoitamiseen, koska rästit maksamalla maksuhäiriöistä pääsee nopeammin eroon. Keskimäärin maksuhäiriöisillä henkilöillä merkintöjä on toista kymmentä.