Miehet töhrivät uimakopin seiniä Lahdessa – ja matkustivat taksissa pummilla

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kun puhutaan töhryjen tekijöistä, on taiteilijoina yleensä teini-ikäiset tai sitä nuoremmat tenavat. Lahdessa uimarannan pukukoppia maalaili mieskaksikko, jonka osapuolet olivat 20- ja 40-vuotiaita. Hölmöily ei kuitenkaan loppunut tähän.

– Mieskaksikko maalaili luvattomasti pukukopin seiniä uimarannalla, matkustivat sen jälkeen taksilla ilman rahaa ja toisen hallusta löytyi vielä huumausaineita, Hämeen poliisista kerrotaan.

Poliisi kertoo saaneensa miehistä ilmoituksen torstai-iltana. Heidän kerrottiin sotkevan uimakoppeja spraymaalilla Möysän uimarannalla. Kaksikko oli kuitenkin poistunut paikalta ja he nousivat taksin kyytiin.

– Poliisipartio oli toisella tehtävällä huoltoasemalla Lahden Renkomäessä, kun se kiinnitti huomiota erikoisesti käyttäytyvään mieheen. Hän oli tullut huoltoasemalle taksilla toisen miehen kanssa. Miesten tuntomerkit sopivat Möysän uimarannalta maalaushommista poistuneeseen mieskaksikkoon, Hämeen poliisi kertoo.

Nuoremman parikymppisen miehen hallusta löytyi turvallisuustarkastuksessa vähäinen määrä huumausaineita. Kummallakaan miehistä ei ollut rahaa maksaa taksikyytiä. Heidät otettiin kiinni vahingonteosta epäiltynä, sillä maalaus oli suurikokoinen ja uimakopin lisäksi maalia oli myös roska-astiassa. Tämän lisäksi molempia epäillään lievästä petoksesta ja nuorempaa miestä vielä huumausaineen käyttörikoksesta.