Pariisi aikoo kieltää sähköpotkulaudat – vuodessa 22 kuollutta onnettomuuksissa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Pariisissa kirjattiin viime vuonna yhteensä 22 kuolemaan johtanutta onnettomuutta sähköpotkulaudoilla. Torstaina kaupungissa menehtyi ihminen, joka joutui sähköpotkulautansa kanssa onnettomuuteen rekan kanssa. Nyt kaupunki suunnittelee kokonaiskieltoa sähköpotkulaudoille.

Pormestari Anne Hidalgo päättää, kielletäänkö sähköpotkulautojen vuokraus. Tämä tekisi Pariisista yhden harvoista suurkaupungeista, jossa kielletään vapaasti vuokrattavat sähköpotkulaudat. Onnettomuudet ovat kuitenkin lisääntyneet.

Kriitikoiden mukaan sähköpotkulautailijat kunnioittavat vain pintapuolisesti liikennesääntöjä ja uhmaavat säännöllisesti ajokieltoja jalkakäytävillä. Lisäksi harmaita hiuksia aiheuttaa lautojen huono pysäköinti, lisäksi niitä hylätään puistoalueelle ja heitetään Seine-jokeen.

Ranskan pääkaupunki rajoitti jo aiemmin sähköpotkulautatoimijoiden määrän kolmeen ja skootterien kokonaismäärän 15.000:een. Mutta syyskuussa viranomaiset antoivat yrityksille tasan kuukauden aikaa ryhtyä toimiin holtittoman ajamisen ja muiden ”väärinkäytösten” rajoittamiseksi lisenssien menettämisen uhalla, AFP uutisoi.