Virtuaaliesittelyt yleistyvät – tältä Nuorisokeskus Marttinen näyttää

Digi Matkailu · Stara.fi

Virtuaaliesittelyt ovat yleistyneet viime vuosina nopeasti, kun dronekuvauksiin erikoistuneet yritykset ovat toteuttaneet upeita esityksiä, joiden avulla kohteisiin voi tutustua hyvinkin tarkasti virtuaalisesti 360-virtuaaliesitysten myötä. Nyt Flycam Oy on toteuttanut tällaisen esittelyn, jossa Virroilla sijaitseva Nuorisokeskus Marttinen esitellään laajasti niin matkailijoille kuin leiri- ja yritysvieraille. Voit tutustua Marttisen virtuaaliesittelyyn tästä linkistä.

– Tärkeä osa toiminnassa tapahtuu aina paikan päällä Marttisessa, mutta jo ennen pandemiaa kestävän toiminnan kehittäminen toi ajatuksia toteuttaa tuote, joka toteuttaa edellä mainittuja tavoitteita virtuaalisesti – virtuaalinen leirikoulu. Tämä on työnimi tuotteelle, joka on kuitenkin toimiva yrityksille, yksittäisille käyttäjille, kouluttajille leirikoulujen ja leirien lisäksi. Torstaina 17.11.2022 Marttinen julkaisi websivuillaan alueestaan virtuaaliesittelyn, joka ensimmäinen asiakkaille näkyvä askel kohti tavoitetta, nuorisokeskus kertoo tiedotteessaan.

Nuorisokeskus Marttinen, Kuva: Flycam

Nuorisokeskus Marttinen on yksi Suomen nuorisokeskuksista, joita on kaikkiaan yhdeksän pohjoisesta Vasatokasta Inarissa etelän Anjalaan Kouvolassa. Nuorisokeskukset ovat Opetus- ja kulttuuriministeriön valvomia ja tukemia toimijoita, jotka toteuttavat onnistumisen ja itsensä ylittämisen fiilistä nuorille turvallisessa ympäristössä, jossa kaikilla on hyvä olla. Virtuaaliesittelyn on tarkoitus helpottaa leirikoulujen, leirien, kokousten tai juhlien suunnittelua antaen mahdollisuuden tutustua tiloihin ja alueeseen ennalta, vaikka etäisyydet olisivat pitkät tai aikataulut kiireiset.

– Leiri voi esimerkiksi alkaa jo viikkoa aiemmin ennen saapumista Marttiseen ja jatkua viikon sen jälkeen. Eli se voi olla osa paikan päällä tapahtuvaa leiriä. Myöskään kaikkialta maailmasta ei ole mahdollista joko taloudellisten tai turvallisuusedellytysten vuoksi matkustaa Marttiseen ja heille leirikoulu voitaisiin toteuttaa kokonaisuudessaan virtuaalisesti. Näin suomalaista koulutus- ja tekemällä oppimisosaamista voidaan tarjota laajemmin, edullisemmin ja myös ympäristöä säästäen, Marttisen myynti- ja markkinointipäällikkö Jari Ahola kertoo.

Marttisen yhteystyökumppani virtuaaliesityksen toteuttamisessa ja asiantuntijana on Flycam Oy, joka on 360-virtuaalitoteutusten edelläkävijä Suomessa ja heillä on takanaan useita kymmeniä eri kokoluokan sekä käyttötarkoituksen toteutuksia. 360-virtuaaliesityksien tarjonta on yleisesti varsin laaja ja Flycam Oy tarjoaa erityisasiantuntijana erittäin korkealaatuisen sekä kokonaisvaltaisen palvelun.