Britit käyttävät 1,5 miljardia euroa KOIRIEN joululahjoihin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Monessa suomalaisperheessä pohditaan parhaillaan, pannaanko joulukuun liksa bensaan, sähkölaskuun vai joululahjoihin. Yhteiskunnassamme on ihmisiä, joilla ei riitä palkka tavalliseen elämiseen. Briteissä on samankaltainen tilanne, mutta siellä ei tingitä joululahjoista edes lemmikkieläinten kohdalla.

Hyväntekeväisyysjärjestö Guide Dogs kertoo, että brittiläiset käyttävät tänä vuonna koirien joululahjoihin yhteensä 1,5 miljardia euroa. Vaikka yli puolet briteistä on huolestunut joulun lahjakassansa suuruudesta tänä vuonna, on silti koirien lahjoihin panostettava. Kyselyn mukaan keskimääräinen lahja koiralle maksaa noin 115 euroa. Yleensä lemmikille kuitenkin riittää se, että omistaja on sen kanssa aktiivinen ja leikkii erilaisia aktiviteetteja yhdessä.

– Haluamme vinkata koiranomistajille, että ihmisten ei tarvitse joutua vararikkoon antaakseen koirille hauskan joulun. Koirat rakstavat tee-se-itse-ideoita esimerkiksi pulmapeleissä. Ihmiset voivat käyttää jo kotona olevia tavaroita, Helen Whiteside kertoo Guide Dogista.