Helsingin Fleminginkadun putkirikon syy selvisi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingissä syntyi viikonloppuna ja alkuviikosta useita putkirikkoja. Niiden vuoksi kaduilla lainehti paikoitellen vettä. Ketjureaktiomaisen putkirikkojen aallon syy on nyt selvinnyt, tiedottaa HSY.

Analyysin perusteella Fleminginkadun ensimmäisen putkirikon aiheutti runkolinjan ikään liittyvä vaurio putkimateriaalissa ja kasvaneen liikenteen rasitus. Vuodon nopea rajaaminen puolestaan aiheutti poikkeuksellisen laajan ja voimakkaan paineiskun kantakaupungin alueella. Tämä johti muihin putkirikkoihin ja vaurioihin.

HSY:n mukaan alueen vesijohtoverkosto on ikääntynyttä. Rikkoutuneen putken saneeraustarve oli jo tiedossa. Sitä oli suunniteltu vuodelle 2024.

– Meillä HSY:ssä varautumisasiat pidetään korkealla tasolla, joka näkyi tässä laajassa tapahtumaketjussa. Henkilöstöllä on osaamista ja reagoimiskykyä ottaa äkillinen tilanne haltuun. Lisäksi yhteistyö viranomaisten ja muiden toimijoiden kanssa onnistui hyvin, osastonjohtaja Tommi Rantala kertoi tiedotteessa.