Mariah Carey halusi yksinoikeuden joulun kuningatar -nimeen – tavaramerkkihakemusta ei hyväksytty

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yksi Mariah Careyn tunnetuimmista kappaleista on All I Want for Christmas is You, joka soi radiossa tiuhaan tahtiin joulun alla. Kappaleen vuoksi tähteä on toisinaan kutsuttu lempinimellä Queen of Christmas, eli joulun kuningatar.

Mariah Carey yritti tehdä Queen of Christmas -fraasista rekisteröityä tavaramerkkiä itselleen. Yhdysvaltojen tavaramerkkilautakunta kuitenkin hylkäsi hakemuksen. Samalla hylättiin tavaramerkkihakemukset QOC-lyhenteelle ja Princess of Christmas eli joulun prinsessa -fraasille.

Päätöksen ansiosta Carey ei voi omia itselleen Queen of Christmas -titteliä. Sitä voi käyttää muun muassa joulumusiikkiin erikoistunut artisti Elizabeth Chan. Hän vastusti Careyn yritystä rekisteröidä fraasia omaksi tavaramerkikseen.

– Tässä oli tyypillisestä tavaramerkkikiusaamisesta. Olemme mielissämme voitosta ja siitä, että pystyimme auttamaan Elizabethia taistelussa Careyn yliampuvia tavaramerkkirekisteröintejä vastaan, Chanin asianajaja kertoi tiedotteessa.