Jalkapalloilijan ruokavalio saisi Pekka Puskan haukkomaan happea – kananmunia, voita ja lihaa-

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella lautasmalleja aikoinaan laatinut Pekka Puska on luonut Suomeen muun muassa ruokaympyrän, jonka mukaan lapsia on ruokittu kouluissa ja päiväkodeissa pian kolmen vuosikymmenen ajan. Suosituksiin kuuluvat muun muassa margariini ja rasvaton maito.

Nyt ruokaympyrän suosituksia on muokattu ja ymmärretty, että ylipaino on lisääntynyt sitä tahtia, mitä enemmän prosessoitua ruokaa on ollut saatavilla. On huomattu, että rasvattomat ja sokerittomat light- tai kevyt-tuotteet eivät olekaan vastaus ihmisten liikalihavuuteen ja terveyteen. Ruoan tulee olla aitoa ja puhdasta.

Liikunnalla on myös valtava merkitys. Elimistö tarvitsee täysjyvää, kasviksia ja tarpeeksi proteiinia. Tutkimusten mukaan rasva ei yksin ole pahasta, jos sen nauttii ilman nopeita hiilihydraatteja ja puhtaassa muodossa esimerkiksi luomuvoina tai oliiviöljynä.

Entinen jalkapalloilija Zack Strength on esitellyt lihaksikkaan vartalonsa taustalla olevaa ruokavaliota. Ihmiset ovat järkyttyneitä. Miehen lautaset täyttyvät kananmunista, lihasta ja voista. Hän syö myös kalaa ja mereneläviä ja juo runsaasti suoliston hyvinvointia tukevaa Kefiriä. Hän treenaa ainoastaan kolme kertaa viikossa, koska aikataulu on tiukka ammattilaisuran jälkeen miehen siirryttyä yritysmaailmaan.

– Yksinkertaisen ja helposti seurattavan ruokailutavan kanssa kuka tahansa voi päästä elämänsä parhaaseen kuntoon, kuten minä ja useat muut ovat tehneet, Zack Strength kommentoi.