Miten käy valkean joulun? Kuukausiennuste povaa uutta käännettä säähän

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen säässä koettiin viikonloppuna talvinen käänne. Sää jatkuu 21. marraskuuta alkaneella viikolla ajankohdan keskimääräisiä lukemia kylmemmissä merkeissä. Valkea joulu vaikuttaisi kuitenkin jäävän ainakin osassa Suomea haaveeksi.

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen, ECMWF:n tuoreen kuukausiennusteen mukaan lähiviikkojen sää on Suomessa keskimääräistä lämpimämpää. Esimerkiksi 28. marraskuuta alkavalla viikolla ero keskiarvoon on meteorologi Joanna Rinteen mukaan jopa 2,5-4 astetta. Lauha sää jatkuu ennusteen mukaan 5. ja 12. joulukuuta alkavilla viikoilla, mahdollisesti myös jouluviikolla.

Nyt käynnissä oleva viikko alkaa pakkassään merkeissä. Viikon loppupuolella Suomeen ennustetaan leviävän lumi- ja vesisateita etelästä.

– Kuukausiennusteen perusteella pysyvää lumipeitettä etelään ei vielä tässä vaiheessa näyttäisi tulevan. Talvisempi sää hiipii kuitenkin pohjoisesta vääjäämättä vähitellen etelämmäksi joulukuun lähestyessä, vaikka tahti olisikin hieman ajankohdan keskiarvoja verkkaisempi, Rinne kertoo Forecan blogissa.