VR lupaa parantaa kaukojunien nettiyhteyksiä – investoi kehittämiseen 4,5 miljoonaa euroa

Digi Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaukojunan netti ei aina toimi kuin junan vessa. Lähivuosina asiaan saattaa tulla muutos, sillä VR on kertonut parantavansa kaukojunien verkkoyhteyksiä. Yhtiö lupaa verkon nopeuden jopa viisinkertaistuvan keskimäärin.

VR investoi verkkoyhteyksien kehittämiseen 4,5 miljoonaa euroa. Laitteisto uusitaan kaikissa kaukojunissa kokonaan. Ensimmäisenä uudistus näkyy Pendolino-junissa.

Uusimistöiden on määrä valmistua kesällä 2024, mutta osassa junia yhteydet voivat parantua jo alkuvuodesta 2023. Verkkoteknologian muutostöiden oli alun perin tarkoitus valmistua jo tänä vuonna, mutta kansainvälisen komponenttipulan vuoksi työt viivästyivät.

VR toteaa tiedotteessaan paremmin toimivien yhteyksien vaativan työtä myös teleoperaattoreilta. Ratojen varsilla on edelleen katvealueita, joilla operaattoreiden verkon kapasiteetti ei riitä satojen matkustajien käyttöön.