Vain elämää -tähdet erikoisjaksossa – keräävät rahaa suomalaisille lapsille

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pienituloisten suomalaisperheiden lapsille kerääntyy hyvinvoinnin vajetta kiihtyvällä tahdilla. Esimerkiksi harrastuksen merkitys lapsen jaksamiselle, pystyvyyden tunteelle ja sosiaalisille suhteille on äärimmäisen tärkeä, eikä köyhässä perheessä ole välttämättä varaa maksaa edes kaikkia pakollisia laskuja. Lapset joutuvat kärsimään.

Pelastakaa Lapset on ryhtynyt yhteistyöhön Vain elämää -tähtien kanssa. Mikko Alatalo, Erika Vikman, Pete Parkkonen, Tommi Läntinen, Yona, Jyrki 69 ja  Meiju Suvas toimivat perjantaina 24. marraskuuta Anna lahjaksi tulevaisuus -joulukeräyksen esikuvina. Jaksossa näytetään pienituloisten perheiden elämää ja sitä, miten apu vaikuttaa nuorten elämään. Jaksossa saa ensiesityksensä Tommi Läntisen aloitteesta syntynyt kappale Lasten pitkä marssi, jonka tuotot ohjataan joulukeräykseen.

– Mulla on ollut pitkään sellainen biisiaihio, ja me tehtiin siihen kertsiä porukalla Satulinnan leirillä. Me esitetään se Pelastakaa Lapset -jaksossa, ja siihen tulee lapsiakin laulamaan. Se on sellainen rehevä rokkibiisi, jossa on tärkeä aihe, Tommi Läntinen kertoo.