Hyvinkää yllätti – yksi suosituimmista matkakohteista Uudellamaalla

Matkailu · Terhi Piiroinen

Hyvinkään kaupunki on yllättänyt matkailun saralla, kun alue houkutteli matkailijoita vuonna 2021 enemmän kuin koronapandemiaa edeltävinä vuosina. Tästä syystä kaupungille kertyi matkailutuloja yli 55 miljoonaa euroa, mikä tarkoittaa liki kaksinkertaista summaa verrattuna vuoteen 2018.

– Talousvaikutukset eivät ulotu pelkästään matkailualalle, vaan tulot jakautuvat useille toimialoille ja lukuisille yrityksille, elinkeinopäällikkö Jyrki Käki kommentoi.

Hyvinkää tarjoaa matkailijoille suuren valikoiman luontokohteita, laajan skaalan kulttuuritapahtumia sekä huippuluokan majoitus- ja ravitsemusliikkeitä. Kaupungissa on tehty pitkäjänteisesti työtä matkailun eteen ja nyt se tuottaa hedelmää. Sveitsin alue ja uimala ovat merkittävimpiä hyvinkääläisiä vetonauloja. Hotel Sveitsi palkittiin jo kolmatta kertaa Suomen parhaana matkailukeskuksena.

Tutustu Hyvinkään matkailukohteisiin tästä.