Optinen harha hämmästyttää – näetkö videon liikennevalon punaisena?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Aina ei kannata luottaa edes omiin silmiin. Optiset harhat osoittavat ihmisaivojen näkevän joskus asiat aivan toisin, kuin minkälaisia ne todellisuudessa ovat. TikTok-käyttäjä Dean Jackson on erikoistunut jakamaan palvelussa hämmentäviä optisia harhoja.

Yksi niistä koskee liikennevaloja, joissa katsoja todennäköisesti näkee olemattoman punaisen värin. Jackson esittelee ensin normaalia kuvaa liikennevaloista, joissa loistavat tutut punainen, keltainen ja vihreä valo. Tämän jälkeen hän lisää kuvaan syaanin värisen suodattimen.

Sen pitäisi suodattaa kuvasta pois punaisen värin, minkä seurauksena ylimmäinen valo muuttuu harmaaksi. Punaisen värin pois suodattamisesta huolimatta ainakin useimmat ihmiset näkevät valon edelleen punaisena. Jackson kuitenkin todistaa sen olevan harmaa peittämällä alemmatkin valot kyseisellä värillä.

@beatonthebeeb #opticalillusion #opticalillusions #mindgame #mindgames #complementarycolors #colours ♬ Will to Live – Jacob Yoffee