Helsingin Lönnrotinkadulla on nastarengaskielto – ensimmäinen rangaistus annettu

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin keskustan Lönnrotinkadulle ei ole syyskuusta alkaen ollut asiaa nastarenkailla. Kokeiluluonteisen nastarengaskiellon tavoitteena on parantaa ilmanlaatua, vähentää meluhaittaa ja kannustaa käyttämään kitkarenkaita.

Torstaina Helsingissä tehtiin jo eräänlaista historiaa. Lönnrotinkadulla likkunut autoilija rikkoi kieltoa ajamalla kadulla nastarenkailla. Hän sai Suomen ensimmäisen nastarengaskiello noudattamatta jättämisestä annetun liikennevirhemaksun.

– Raportti kentältä: Eka LIM kirjoitettu Lönnrothinkadulla nastarenkailla ajelleelle. Ei ollut järin tyytyväinen saamaansa lappuun, mutta kiitti kuitenkin saadessaan sen käteensä, Helsingin poliisin liikennetoimintoja johtava ylikomisario Dennis Pasterstein veisteli Twitterissä.

Nastarengaskielto on voimassa ainakin vuoteen 2025 asti. Se ei koske tontille ajamista, Lönnrotinkadun ylittämistä eikä nastarenkailla varustettuja polkupyöriä.