Robbie Williamsin vaimolle trauma pandemiasta – ei uskalla poistua kotoa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Koronaviruspandemian alussa ei tiedetty, mistä taudissa oikeastaan oli kyse. Ihmisiä varoiteltiin suurista kuolinluvuista ja siitä, että se tulisi olemaan hengenvaarallinen lähestulkoon jokaiselle.

Ensimmäinen vuosi kuitenkin osoitti, että viruksesta selvisi 99,98 prosenttia sen sairastaneista. Koronakriisiin liittyvä pelottelu on kuitenkin iskostunut monen perusterveen ihmisen ajatusmaailmaan. Yksi heistä on Robbie Williamsin vaimo Ayda Field.

– Ulos meneminen on minulle nyt vieläkin pelottavampaa. En ole vaihtanut asennettani, että pärjäisin ihmisten joukossa. Kävin kirpputorilla pari kuukautta sitten ja siellä oli paljon ihmisiä. Se lamaannutti minut täysin…, näyttelijä Ayda Field kertoo Postcards from the Edge -podcastissaan.

Hänellä on neljä lasta laulaja Robbie Williamsin kanssa. Äidin pandemiakammo heijastuu luonnollisesti myös lapsiin, vaikka koronavirus ei ole heille edes vaarallinen. Ayda tekee kuitenkin parhaansa päästäkseen yli peloistaan ​​ja alkaakseen elää elämäänsä entiseen tapaan. Hän vietti pandemian kotona perheensä kanssa lukittautuneena ulkomaailmasta, mutta nyt pitäisi jättää turha pelko taakse ja uskaltaa elää.

– Tiedän, että on tärkeää astua ulos, koska silloin tunnet olevasi elossa, hän kommentoi.

Koronavirus oli kuitenkin syy laajoihin sulkutiloihin ja jopa ihmiset eri kategorioihin jakaviin passeihin ja rokotepakkoihin. Rokotteiden piti auttaa asiassa, mutta tilastot osoittavat tartuntalukujen nousseen senkin jälkeen, eikä niiden tarjoama suoja ole kuin joitakin kuukausia.

Tutkimustiedon mukaan sairastettu tauti antaa suojaa puolesta vuodesta yhdeksään kuukauteen – ellei jopa enemmän. Alkuvaiheen taudinhoito ja esimerkiksi riittävä D-vitamiinin saanti pitävät viruksen vähäoireisempana.

Tartuntatautilääkäreiden mukaan nykyinen virusvariantti muistuttaa tavallista flunssaa, ja mikäli ihmisellä on vastustuskyky kunnossa ja oikeat eväät oireiden hallintaan, selviää siitä aivan hyvin. Koronavirus voi olla muiden virustautien tapaan vaarallinen ihmisille, jotka ovat iäkkäitä tai kärsivät muista kuntoa tai vastustuskykyä heikentävistä sairauksista.