Helsingin päärautatieaseman remontti etenee – vessat siirtyivät kellarikerrokseen

Matkailu · Terhi Piiroinen

Helsingin rautatieasemalla on menossa kasvojenkohotusoperaatio. Osa ihmisistä välttelee päärautatieasemalla kulkemista, koska siellä on havaittavissa runsaasti alamaailman elämää. Rautatieasemaa on kunnostettu viihtyisämmäksi kahden vuoden ajan.

– Osana satavuotiaan Helsingin päärautatieaseman monivuotista uudistushanketta asemalla on otettu käyttöön uudet matkustajapalvelutilat. Aseman kellaritasossa avatut tilat pitävät sisällään uudet yleisö-wc:t sekä myöhemmin ensi vuoden alussa avattavat matkatavarasäilytyslokerikot ja löytötavaratoimiston. Samalla entiset, Kioskihallissa vuodesta 1919 saakka palvelleet wc-tilat suljetaan uudistustöiden tieltä, VR tiedottaa.

Seuraavaksi vuorossa on asiakkaille kenties tutuimman tilan eli Kioskihallin uudistaminen. Uudistuksessa Kioskihalliin ilmettä päivitetään ja tiloissa avataan uusia palveluita. Luonnokset uudesta Kioskihallista on jo tehty, ja tavoitteena on päästä remontoimaan ensimmäisiä kioskeja alkuvuodesta 2023. Lisäksi asemalle tulee palveluneuvojia.

– Tavoitteena on parantaa edelleen aseman palveluja, viihtyisyyttä ja turvallisuutta. Uusien palveluiden avaaminen on toivottu ja odotettu muutos. Palveluneuvojat auttavat asiakkaita muun muassa näiden uusien palveluiden sujuvassa käytössä, hankepäällikkö Jani Jääskeläinen VR Groupilta kertoo.